dijous, 16 d’agost del 2012

Annapolis


Hola! 

Agafem un dia de descans de les feines que hi ha per fer.



Anem amb els Polifka a Annapolis.
  


Annapolis és la capital de l'Estat de Maryland. Situada a  la vora del riu Severn, a uns 3 Kilòmetres de la Badia de Chesapeak. On s'hi troba l'Acadèmia Naval dels EEUU.


Durant la guerra civil, es va establir un camp de presoners a Annapolis. Al continuar la guerra, els territoris veïns van ser habilitats perquè hi habitessin presoners alliberats sota paraula. Moltes cases que encara existeixen daten d'aquesta època. La zona on es van establir els presoners alliberats encara es diu Parole.

Des dels seus primers dies Annapolis era coneguda com l' "Atenes d'Amèrica"​​. Perquè aquí un pot trobar una gran quantitat d'activitats culturals, serveis i molta hospitalitat. Que junt amb el petit port de mar porta a  molts visitants de tot el món.




La pesca i la navegació d'esbarjo són molt populars (justament avui dia l'anomenen "Capital d'Amèrica de Vela")  i constitueixen una part important de l'economia robusta de la ciutat i els seus interessos.








Casualment trobem a port un veler que té recent la seva història:
 



La Vega Albin és una classe de veler de balandres, dissenyat i construït per les drassanes a Suècia Albin Marin AB des dels anys seixanta. Construït a partir de fibra de vidre emmotllada, amb interiors i horitzontals de fusta. Es considera un vaixell per a qualsevol moment a causa de la seva estabilitat i fiabilitat, és adequat amb qualsevol tipus de vent.
Tant és així que ... als 36 anys Matt Rutherford amb el St. Brendan  navega 27.077 milles en solitari en la circumnavegació del Nord i Amèrica del Sud.
(-tan bé que s'hi està acompanyat!)



Amb 309 dies sobre el mar digué: "... hi va haver moments en que les coses s'estaven trencant i tens fred i estàs mullat i el teu sac de dormir està mullat, i tot està humit i desagradable i el que es desitja és una camisa neta i un llit sec...". 
És l'única persona que ha fet aquest viatge sol i sense parar, amb una sola mà al vaixell més petit per anar a través del Pas del Nord-Oest.
El seu objectiu era la recaudació de diners par a la CRAB (Chesapeak Region Accessible Boating), una organització (sense finalitats lucratives) dedicada a ajudar a navegar als incapacitats i  a persones amb necessitats especials.




 Ja veieu que sempre hi ha històries per explicar, siguin de terra endins o de mar enllà.


Nosaltres anirem fent la preparació de la segona part del viatge.

Salut i fins aviat.
Miccoasail.

PD: Per cert, el Boris ja us prepara un nova entrada al seu blog, amb noves captures és clar.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada