divendres, 11 d’abril del 2014

relats...


Hola!


Aquesta és una de les històries més famoses de vaixells que, de veritat, van existir:
el Mary Celeste és un bergantí que va ser trobat abandonat a l'Oceà Atlàntic al 1872 .
El vaixell es va trobar en bones condicions amb el seu veles hissades i abundants reserves de menjar a bord.
No hi havia rastres de la tripulació però tampoc de les balses salvavides .
L'atac de pirates va ser descartat ja que també hi havia 1,500 barrils intactes d'alcohol.

Es creu que alguna malaltia o tempesta va poder haver matat a la tripulació o bé que les balses salvavides on van partir es van enfonsar.


Al folklore marítim, cap vaixell fantasma pot superar la fama del Flying Dutchman, una nau que fins ara ha inspirat històries d'horror, quadres, pel · lícules i fins òperes.
Aquest vaixell s'anomena per primera vegada en el llibre de viatges de George Barrington a la fi del segle XVIII. Se suposa que el Flying Dutchman era una nau provinent d'Amsterdam, capitanejat per un home anomenat Van der Decken.
L'expedició apuntava cap a l'Índia però es va veure embolicada en una tempesta prop del Cap Good Hope. (L' europeu Bartolomé Díaz, l'any 1488, el va anomenar Cabo de las Tormentas. I durant molts anys , els navegants van témer no trobar una possible ruta marítima que arribés fins a aquest cap localitzat a l'extrem sud d'Àfrica, de manera que van denominar a aquest cap de Bona Esperança).

L'home es va tornar boig amb l'obsessió d'aferrar-se a creuar aquest cap; pel que va matar al primer oficial i va jurar que creuaria el cap "encara que Déu el fes navegar fins al Judici Final".
El vaixell es va enfonsar en la tempesta i des de llavors va quedar condemnat a navegar els mars per l'eternitat.


Històries i llegendes, per llegir, crear i entretenir, 
Bon cap de setmana!



1 comentari:

  1. De llegenda també n'hi ha una molt famosa d'un cavaller que va matar un drac. Segur que us sona: el cavaller es deia Jordi, Sant Jordi (com el Bond, James Bond, d'aquell acudit tan dolent, jejeje). I avui celebrem el seu sant, o sigui el teu sant, Jordi the captain. Així que moltes felicitats des de la Terra Ferma !!!!

    Anton i Rosa

    ResponElimina