Aquests
dies de vacances escolars de Setmana Santa ens han permès visitar
algunes de les illes al sud de Sta Lucia: St Vincent, Bequia, Canouan
i Petit Bateau.
Una
visita molt ràpida, doncs sempre hi ha llocs que ofereixen moltes
coses per descobrir en el seu entorn natural.
Tot i que no teníem molt bones referències St Vincent pel que fa a la seguretat pels turistes, aquest va ser un dels nostres primers destins d'ancoratge:
Wallilabou Bay, on es poden veure algunes de les restes de les petjades que deixaren, en el seu temps, les gravacions de les pel·lícules de Pirates del Carib.
Aquí
en teniu algun detall més:
http://www.paradise-islands.org/st-vincent/wallilabou-bay.htm
I
algunes imatges de Rick Moore recollides en aquest vídeo:
https://www.youtube.com/watch?v=B01DBC0wLOM
La
gran fondària d'aquestes badies fa que t'hagis de lligar per la popa
a més a més de l'àncora per proa.
I els
nadius de la zona saben perfectament que si et poden donar un cop de
mà ... rebran alguna propina.
A més
a més no perden el temps quan arriba una nova embarcació, ja sigui
per oferir-te algun dels seus productes frescos com fruita o peix o
per portar-te a fer alguna excursió per l'interior de l'illa.
Com
és habitual i obligatori cal donar l'entrada a cada una de les illes
que visitem, pagant les taxes corresponents d' adouanes i immigració.
Llavors ja podem anar a fer una petita exploració del terreny.
Mentre
fem una ruta pels camins de la vall ens fixem en aquests fruits:
Sí,
són nous moscades:
I
aquestes són llavors de cacau que més tard en menjarem en un pastís.
Al Sud de St Vincent, al Blue Lagoon:
Aquí teniu algun exemplar de la pesca del Boris, i ... tots els ha tornat a l'aigua.
Doncs no tot el que es pesca per aquestes illes és bo per a la salut. Cal
posar molta atenció.
-Que per
què cal anar en compte amb el peix que es pesca al Carib?
-Per
la ciguatera , aquesta és una malaltia transmesa per
aliments causada pel consum de certs peixos d'escull , la carn està
contaminada amb toxines produïdes per dinoflagel · lats
originalment com Gambierdiscus toxicus que viuen en aigües tropicals
i subtropicals . Aquests dinoflagel · lats s'adhereixen als corals,
les algues i les algues, on són menjats per peixos herbívors, que
al seu torn són menjats per peixos més grans carnívors. D'aquesta
manera, les toxines es mouen cap amunt en la cadena alimentària i
biomagnificació .
Segons
el Dr McBoomlis, Gambierdiscus toxicus és el dinoflagelado
responsable per la producció d'una sèrie de toxines similars que
causen la ciguatera. Aquestes toxines són ciguatoxina,
maitotoxina, escaritoxina i palitoxina . Espècies de
depredadors a prop de la part superior de la cadena alimentària en
aigües tropicals i subtropicals, com barracudes, pagres, morenes,
peixos lloro, mers, Ballesta i medregals , tenen més probabilitats
de causar la intoxicació per ciguatera , encara que moltes
altres espècies causen brots ocasionals de toxicitat .
Els símptomes característics de la ciguatera en humans inclouen efectes gastrointestinals i neurològics.
Els
nostres amics del Guayacán; la María, el Basilio y el Narciso han
pescat una tonyina i una barracuda. Són uns cracks. Però nosaltres
no deixem de donar la nostra opinió sobre els perills que pot
portar la barracuda.
Amb ells compartim un bon dinar amb una fideuà de llagosta i cavaco que hem pescat en aquest agradable fondeig de Canouan, a Little Bay.
I seguim ruta cap a Tobago Cays: un arxipèlag integrat per cinc petites illes deshabitades; Rameau, Petit Bateau, Baradol, Petit Tobac i Jamesby . Són l'element clau del Parc Marí, un parc nacional i de reserva natural. Un bon lloc per bussejar entre els esculls, però on és prohibida la pesca.
A
tothora es troben embarcacions de tot tipus per aquestes aigües del
Carib.
Sobretot velers, doncs és un lloc ideal per a la navegació a vela.
S'acaben
els dies i cal tornar a Rodney Bay.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada