dilluns, 9 de gener del 2012

Tinerfeños

Hola,

des de l'illa més extensa de Canàries i també la més poblada d'Espanya (amb 865.000 habitants) passem aquest dies amb unes bones temperatures acompanyades del xiulet dels vents alisis.






Com ja sabeu i heu degustat, un dels seus productes agrícoles estrella és el plàtan. La producció anual dels darrers anys ha estat de 150.000 tonelades. I més del 90% d'aquesta producció es destina al mercat nacional:


Mentre que la papaia s'està fent un lloc en el mercat:






La pesca suposa també gran part de l’economia tinerfenya, doncs Canàries és la segona regió pesquera més important d’Espanya.
Mentre que l’activitat industrial de major importància és la “refineria de petrolis” de Santa Cruz de Tenerife, aquesta subministra productes petrolífers no només a l’arxipièlag canari sinó també al mercat peninsular, africà i americà.



Des del mar, des de l’aire i des de terra es pot observar aquesta obra de l’arquitecte Santiago de Calatrava que s’ha convertit en l’emblema de la ciutat, és l’Auditori de Tenerife (finalitzat l'any 2003) com podeu veure, un dels seus elements més destacables és l’estampa de la seva vela alada simulant un vaixell:



Sovint es pot contemplar com entren a port altres embarcacions de grans eslores: 







Aquest "bergantín-aparejado": Stavros S Narchos ha format a més de 95.00 alumnes i ha navegat 1.800.00 milles nàutiques. El 70% de la seva tripulació són discapacitats.
Porta el nom d'un magnant grec que va ser el primer de construir súper-tancs capaços de transportar grans quantitats d'oli, i posteriorment es va fer molt ric per l'augment de demanda de les seves naus.





I nosaltres anem preparant el vaixell i ultimant els petits i grans detalls que teníem pendent.



També visitem el Puerto de la Cruz on  l'Alba, el Marc i el Boris aprofiten les hores de la baixamar, que en les tolles d'aigua transparent s'hi poden observar i pescar gran varietat de peixos:



"Allá donde fueres, haz lo que vieres"
Va veure com uns nois agafaven crancs per pescar "viejas" i no li ha faltat imaginació per apanyar-se tot sol. També ho va intentar amb una "cullereta de riu" entre altres i ...


aquest va ser el resultat:









Quatre plats suculents que ens van estalviar d'anar a la peixateria!

Fins aviat!!!

2 comentaris:

  1. Molt interessant tot això que expliqueu. I que els vents us portin a bon port.

    família Vila-Espígol

    ResponElimina
  2. DEUNIDÓ!!! quin pescador! quin manetes! i quina redactora!!!
    Que seguiu gaudint del temps, de la navegació, dels paisatges, de les noves cultures que us esperen i molta salut!

    Un petó familia!
    URI&LAIA

    ResponElimina