dissabte, 7 de juliol del 2012

Aigües i Terres Americanes (1)



Hola, bon dia!
Després de descansar uns dies i acabant d'assaborir el bon record de les darreres navegacions per la Intercoastal:



Aquí us presentem algun detall de la terra americana que ens acull aquests dies.
Encara ens en riem quan fa uns mesos dèiem que Chesapeak ens quedava molt lluny, un munt de milles per navegar afegint el condicionant que el temps estiuenc s'apropava i alhora s'accelerava el risc de turmentes tropicals.
Però ja veieu... no hi ha res composar-hi esforç i ganes, posar la vista endavant i ser conscients de no perdre ni els ànims ni el rumb. I sobretot.. sobretot no deixar d'assaborir la riquesa d'aquesta nova experiència. I dic nova experiència perquè inicialment aquesta no era la nostra ruta de viatge.



Doncs bé,
la Badia de Chesapeak té la seva part més baixa a Virginia i la secció més alta a Maryland. Amb 311 km de llargària i de 5 a 40 km d'amplada cobreix una àrea d'aproximadament 8.365 km, desembocant a l'Oceà Atlàntic. És el major estuari dels EEUU.
Hi desaigüen més de 150 rius, alguns dels més importants són: Riu Susquehanna, Potomac, Rappahannock, Patuxent, Pocomoke, York, entre altres.



Actualment la central nuclear de Clavert Cliffs utilitza l'aigua de la badia per a refredar el seu reactor.
Segons la història,
l'espanyol Lucas Vázquez de Ayllón fou el primer Europeu d'explorar i traçar un mapa de la Badia de Chesapeak a la que anomenà “Bahía de Santa María”. Va establir-hi un petit poblat amb el nom de San Miguel de Guadalupe a principis del S. XVI.
Més tard, el capità anglès John Smith va explorar i traçar mapes de la badia sota el nom de: la Ruta Històrica Nacional Capità John Smith Chesapeak.
A la badia s'hi desenvolupà la “Batalla de Chesapeak Bay” l'any 1781, en la qual la flota francesa va derrotar a la Marina Real Britànica en la decisiva batalla naval de la Guerra de la Independència dels Estats Units.



La Mancomunitat de Virginia és un dels 50 estats dels Estats Units. Rep el seu nom per la reina Isabel I d'Anglaterra, la que per no haver-se casat mai era coneguda com la “reina virgen”.
Les arrels de Virginia es remunten cap a l'any 1607 amb la fundació de la Colonia de Virginia per la Compañía de Virginia de Londres. L'agricultura, el colonialisme i l'esclavitud van ser de gran importància en el desenvolupament de la seva economia i la seva política. Fou la primera colonia anglesa del Nou Món i una de les tretze colonies que participarien en la Guerra de la Independència. Posteriorment, en la Guerra Civil dels EEUU es convertí en el cor de la Confederació.
Casualment, pocs dies després de la nostra arribada a Kinsale vam estar presents en la celebració del “Independence Day”, el 4 de juliol.

Amb música, jocs, focs artificials i quelcom més a la plaça del poble:




El parc de bombers voluntaris de Kinsale es va fer càrrec de la seguretat dels “fireworks”:



 
Viatjar no és tan sols conèixer el territori sinó el més important és l'amistat i la companyia que pots trobar en les persones.
Aquesta fou una vetllada a casa dels Wyszynski, el Khajit d'origen polac casat amb una americana la Dawn amb els seus 4 fills; la Gloria, la Nica, el Lucas i l'Estelle i també va venir l'Alice:






 Per sopar els vam preparar una fideuà, que va resultar molt gustosa per tots. 
Després una improvisació poètica amb poemes de J. Guillén, F.G. Lorca, O. Paz i poesia polaca. Acompanyada de música de l'art del Khajit:




Que tingueu un bon cap de setmana.
Fins aviat,



Miccoasai@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada