dilluns, 30 de setembre del 2013

Protagonistes del pantalà

Aquests reptils natius de les zones tropicals del Carib, Centre-Amèrica i Sud-Amèrica tenen el seu encant.


Tot i que en la història científica descrita per Darwin en el seu viatge a les Illes Galápagos les va descriure “animals horribles, de color negre, bruts; semblen estúpids i els seu moviments són molt lents”.
I a la vegada el capità Collnet en el relat del seu viatge les descriu com “cocodrils en miniatura”.


Ara es sap que el seu color verd clar o fosc canvia segons el seu estat d'ànim, la temperatura de l'ambient i el seu estat de salut. El color verd els serveix de camuflatge per escapar-se dels depredadors. També fan servir la seva poderosa cua com a arma de defensa en cas de necessitat. I són excel·lents nedadores i trepadores.
Mentre elles prenen el sol voluntàriament, en Jordi sua la samarreta per aconseguir que el motor fora borda arranqui d'una vegada.



Esperem que abans no es pongui el sol el motor faci “run-run”.
I si ell està distret desmuntant el motor, el Boris se n'encarrega de reparar la bomba d'aigua de la dutxa.
Avui sembla el dia de les reparacions. Però ja se sap que els aparells vells i usats necessiten el seu manteniment, com a tot arreu!



Des de la “Pequeña Venecia”, “Venecia Chica”o “Venezuela” batejada així per Alonso de Ojeda (navegant i conquistador espanyol que fou el descobridor de la costa veneçolana i colombiana) que tingueu una bona setmana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada