divendres, 20 de desembre del 2013

L'arbre de Nadal

Hola!
Fondejats en aquest racó de l'illa  els dies passen volant.
Només quan afluixa el vent sembla que el temps s'enlenteixi.
I quan la cortina de pluja s'apropa en fa córrer per tancar les escotilles.



Vaixells de diferents eslores, diferents materials i diferents colors.
Cada un amb la seva història, el seu rumb i el seu armador.



Pels que volen un aventura més intensa, de llarga durada i fer-se circumnavegants tenen la possibilitat de poder gaudir i aventurar-se en un proper periple. Evidentment i tal com us podeu imaginar cal tenir una bona disponibilitat de temps i diners i un bon vaixell, és clar.



La World ARC és una aventura al voltant del món, amb una durada de més de 15 mesos i que cobreix 26.000 milles nàutiques.
Seguint la ruta clàssica dels alisis, el ral · li evita regions d'inestabilitat política, la pirateria i les temporades de tempestes en els dos hemisferis.
Si us interessa quelcom més... aquí podreu veure el recorregut i altres detalls:

Ja estigueu a casa, amb la família, de vacances, treballant, preparant alguna aventura o bé en algun altre lloc que tingueu unes bones festes.


Per cert, he vist a gent d'arreu del món fer-se fotos en aquest arbre de Nadal que han guarnit a la plaça del Mall.
I jo em pregunto:
-què simbolitza l'arbre de Nadal?
I aquesta n'és una versió de la història:
"Quan els primers cristians varen arribar al nord d'Europa, van descobrir que els bàrbars celebraven l'aniversari d'un dels seus déus, guarnint un arbre perenne, a una data propera al Nadal cristià. Aquest arbre simbolitzava l'arbre de l'Univers, anomenat Diví Isdrasil, en la copa del qual es trobava el cel, Asgard el Valhalla; i a les arrels més fondes estaven els inferns. Posteriorment amb l'evangelització d'aquests pobles, els cristians van agafar la idea de l'arbre canviant-li totalment el significat.
Sant Bonifaci, evangelitzador alemany, davant la mirada dels germans, agafà una destral i tallà l'arbre (el Diví Isdrasil); i en el seu lloc va plantar un pi, símbol de l'amor perenne de Déu, i l'adornà amb pomes i espelmes; les pomes simbolitzaven el pecat original i les temptacions, mentre que les espelmes representaven la llum de Jesucrist com la llum del món. Conforme va passar el temps, les pomes i les llums, es varen transformar en esferes i altres adorns."

Salut i fins la propera!

1 comentari: