dimarts, 11 de desembre del 2012

Una proposta culinària


Hola,
tal com Desmond Dunne escriu: 
“... Claro está que una sana alimentación exige, antes que nada, que se sienta interés por la comida, y disfrutar con ella, captar su aroma y gozar, por último, con su aspecto. Las ganas de comer aumentan el fluir de jugos gástricos en el estómago, jugos que como es sabido, son los que realizan la digestión. Buena señal es cuando se nos hace la boca agua. … Por lo tanto no os neguéis el placer de degustar la comida, tanto en aspecto, en aroma, como en sabor.”
-Sabíeu que el pa a l'Edat Mitjana era un ingredient molt important que també s'utilitzava com a cobert per agafar els aliments, per manca de forquilles?
Ja podeu veure que el petit forn que tenim al vaixell el fem treballlar de valent.
-Quin d'aquests dos pans ens amaga la xocolata?:


Per agafar gana anem a caminar pel Juno Park, que està tocant a l'altre costat del riu:



Molt diferent al Parc de La Mitjana de Lleida o de La Devesa de Girona.
Cada lloc te el seu estil i la seva vegetació, com aquests majestuós ficus que s'hi ha ben arrelat:


-Quants anys deu tenir?
O aquest Spanish Mosh que sembla la barba vella de l'arbre:


A diferència d'altres indrets, aquí trobem una vegetació més verge; sense reg, sense poda, sense esbrossar les males herbes, ....
Ja de retorn cap al vaixell fem una repassada als temes d'estudi d'en Boris.
Entre textos hem trobat una recepta culinària de l'Edat Mitjana.
Suposo que algú de vosaltres s'hi atrevira?!
Aquí la teniu:
Taronges de Xàtiva”
Ingredients per a 6 persones:
-200 grams de formatge fresc
-1 ou
-20 grams de farina
-10 centi-litres d'aigua
-15 grams de llevadura
-150 grams de mel
-50 grams de sucre
-15 grams de canyella en pols
Preparació:
1.barregem el formatge amb l'ou.
2.hi afegim la farina i la llevadura (prèviament mesclades) i ho barregem fins que ens quedi una massa homogènia.
3.ens untem les mans amb oli i fem boles d'uns 4 centímetres de diàmetre.
4.les fregim en oli ben calent fins que quedin de color daurat.
5.les untem amb mel i les empolvorem amb sucre i canyella.
6.Llestes, ja les podem menjar calentes.
Bon profit!!
I bé ara toca preparar les maletes per agafar el tren que va cap a Washington, on el Boris li toca fer els exàmens del primer trimestre de curs. 
Fins aviat,
els del Miccoa.

2 comentaris:

  1. Hola amics,

    Ja fa dies que ho penso: quan torneu heu de muntar una fleca artesana, perquè està clar que hi teniu la mà trencada en això de fer pans !!! Per cert, el pà amb xocolata és el de l'esquerra de la imatge (quina gana tu!!! sort que m'he portat entrepà per esmorzar...)

    Se us veu "guapos" a la segona foto. Clar: vacances, sol solet, bona temperatura, un lloc per descobrir... aixxxx, quina enveja que ens feu !!!!! Aquí fot un fred que pela!! i per postres s'esta posant la boira, grrrrr...

    Au doncs, a seguir disfrutant, i que vagi bé el viatget a Washington, i molta sort Boris amb els exàmens !!!!

    Una abraçada,

    Anton i Rosa

    ResponElimina
  2. Hey Boris, te enviamos mucha fuerza para tus exámenes, estamos seguros que te irán fenomenal...
    Petons,
    Yayos y tieta

    ResponElimina