dijous, 2 de maig del 2013

Antigua


Hola!


Ancorats a Falmouth Harbour, ara mateix són les 8.30 a.m., i mentre la pluja xipolleja sobre la coberta, les masses del pa i la coca estan fermentant, amb una temperatura de 29 graus C., una humitat del 70 % i la dessaladora va fent aigua dolça, faig recompte de la darrera navegació.
De Marigot Bay- St Martin a Antigua: 112 milles navegades, 23,5 hores de navegació, amb una mitjana de 4,7 milles per hora, rumb 130 graus. I vent de l'Est, és clar. Deixant a babord l'illa de St Barts i Barbuda  i per estribord Saba, Statia, St. Kits i Nevis. Alguna rissada al gènova quan passàvem per sota els núvols acompanyats de breus ruixat de matinada i unes onades que feien caure els peixos voladors a la popa d'estribord, els sentíem quan aletejaven per tornar a l'aigua i la seva olor els delatava.
Ara, contents d'haver arribat a aquesta illa que ens va rebre tan bé després de les 15 nits de navegació per l'Atlàntic el març de l'any passat.
-Recordes aquest fondeig i aquesta platja, Boris?
-Sí, aquí és on vaig anar a pescar amb l'Àlex.


Per cert, aquesta va ser la darrera reparació, feta dels cartells de propaganda de la Barcelona World Race, de la capota  que ens protegeix del vent i l'aigua abans de sortir de St Martin:


























I parlant de reparacions, sembla ser que de dos motors vells del molinet de l'àncora en Jordi va aconseguir fer-ne un que, de moment, funciona. Així ho ha demostrat a Jolly Harbour, on vam recalar per donar l'entrada a l'illa:


Doncs bé, ja us anirem explicant i mostrant les properes illes que visitarem perquè
Cada racó d'aquest mon te la seva peculiaritat,


colors, vegetació, platges, turons i penya-segats.


Cada illa del Carib amb la seva gent i la seva diversitat,
pinten les cases, asfalten els carrers o bé fan pantalans.


Cada vaixell la seva història amb el mar i un rumb per davant.


Cada bandera per popa oneja amb el seu color del país o estat,


amb llengües diferents però al cap i a la fi iguals en la humanitat.


Cada petita o gran navegació és un pas més al somni fet realitat,
que amb ganes, esforç, paciència i optimisme ens l'hem guanyat.


Salut i fins aviat,
B-J-M




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada