dijous, 25 d’abril del 2013

Ens agrada The Baths



Hola!


Ens agrada The Baths, per què no dir-ho?
Particularment penso que com a paratge natural i relativament “poc”modificat per l'home, fa que la vegetació a dins i fora de l'aigua junt amb les roques arrodonides de granit i les poques construccions que es troben escampades entre arbres i cocoters li donin un caràcter força especial.


La primera vegada que vam baixar a terra vaig parlar amb un novayorquí nascut a Itàlia que em va confessar estar enamorat d'aquest indret de l'illa. Els 34 anys que porta fent-hi estada per a unes vacances primaverals amb la família en són una mostra.
De bon matí, cap a les vuit, comencen a arribar diferents embarcacions; sobretot catamarans de lloguer, els quals hi passen el dia i cap a mitja tarda ja comencen a desallotjar la zona. Aleshores hi quedem ben poques embarcacions.


La veritat és que en aquestes Illes Verges s'hi troben molts racons bonics per fondejar, sobretot pels que volem escapar-nos dels llocs de massificació amb boies, i que com és clar cal pagar per passar la nit.
Aquesta ja és la tercera vegada que hi fondegem i a poc a poc anem coneixent el moviment de gent, de iots, de velers i motores que no paren d'entrar i sortir durant el dia.
Bé vaig a enfornar les galetes que he preparat amb crema de llet de coco:


Diuen que el coco, el fruit del cocoter, és un miracle de la natura. Doncs els joves fruits produeixen una llet clara i molt refrescant. Els més vells tenen una carn deliciosa, la copra, de la qual s'extreu un oli vegetal. Les fibres que envolten la llavor serveixen per fabricar canyes de pesca i cordes, i la closca serveix per fer foc.
Un cocoter pot viure 100 anys i donar més de 450 cocos cada any! 
És excepcional pel fet que poden flotar sobre la superfície dels mars al llarg de milers de quilòmetres, anar a parar a una platja i arrelar-hi! És per això que els cocoters es troben a la major part de les costes dels països tropicals.



I si no hi h canvis demà sortirem i posarem rumb cap a les petites Antilles del Carib.
Ja us explicaré algun detall dels que vagi anotant al quadern de navegació.



Sort i fins la propera,
B-J-M

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada