dimecres, 10 d’abril del 2013

Goodbye Puerto Rico, Good morning Culebrita



Hola!


Tenint una bona previsió meteorològica per a curt termini decidírem deixar Salinas i navegar cap a les Virgin Islands. Més de 60 milles havíem de guanyar cap a l'Est i sabíem que no era fàcil. Però confiàvem amb el vent nocturn, suau i de terra prop de la costa i que més endavant un Est-Sudest ens empenyeria cap a les illes de Culebra o Culebrita.



Amb una llum clara i un vent de 14 nusos cap a les sis de la tarda deixàvem la badia de Salinas i ens dirigíem a la  Boca del infierno (quin nom, oi?); una sortida entre esculls que atravessàrem ja de nit i que ens portava a mar obert.



En un principi semblava un mar prou acceptable amb onades llargues i navegables però a poc a poc ens adonàrem que la navegació s'anava fent cada vegada més costeruda.
Entre el vent de l'Est per proa, el corrent en contra, els baixos d'esculleres, les petites illes i les boies de pescadors, navegar a rumb directe, tal com estava previst, no ens ajudava a avançar massa i no volíem donar més "canya" al motor. Aleshores decidírem navegar a vela tot modificant el rumb. Però la veritat és que no acabàvem de trobar un bon rumb.
Vam passar part de la nit avançant lentament tot esperant millors condicions i fent més d'una virada per anar guanyat milles.
El vent d'Est-Sudest que estava previst es retardà tant com pogué oblidant-se completament de nosaltres. Una mica a l' “estil dominicà”: -ahorita vengo. Aquesta expressió equival a: d'aquí unes hores.
Però tot s'acaba i tot comença, o sigui que després d'unes petites ruixades que ens rentaren la cara de bon matí, un bonic i lluent arc de Sant Martí ens saludà i ens anuncià que ja podíem posar rumb directe cap a Culebra. Aleshores la navegació passà a ser quelcom més confortable i a millor ritme:


Passàrem de llarg Culebra, doncs ja hi passàrem el mes d'abril de l'any passat.
Fondejàrem en aquest racó de l'illa de Culebrita cap a les 10 del matí.
Aquest encantador racó entre la Punta Botella i Montecristo Primero no ofereix més serveis que els que pot oferir un espai natural força verge:


Amb una platja de sorra més fina que les estores de la reialesa:


Amb unes piscines-jaccuzzi d'aigua clara i pedra natural:


Amb camins que recorren els indrets de l'illa, i amb vistes des de dalt del turó:


D'altres camins que porten al far de la Vereda. Bé el que en queda del far. Tot i que unes plaques solars dalt de la torre produeixen llum per a tota la nit:



Un refugi per a tot tipus d'embarcacions que hi volen passar el dia i/o la nit:


Amb unes ombres per a reguardat-te del sol :


I la bona companyia del vaixell La rose des vents i el catamarà Someday.
Em sembla que poca cosa més es pot demanar!

Trobàvem a faltar un lloc com aquest!


“Qui busca, troba”
Fins la propera,
B-J-M

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada